Centrala nyheter

• Trygghet och studiero för barn och elever

15 augusti 2019

Vi vill ge ditt barn och alla andra elever på Haninges kommunala förskolor och skolor den kunskap de behöver för att de ska stå väl rustade för framtiden. För att lyckas behöver både vi och du som vårdnadshavare ta ansvar. Vi har tagit fram informationsbroschyrer om samarbete, ansvar, trygghet och vad du som vårdnadshavare kan göra för att ditt barn ska klara sig bra i förskolan och skolan.

• Dags för skolstart

12 augusti 2019

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges kommunala skolor! Måndagen den 19 augusti börjar läsåret 2019/2020.

• Ta chansen att utvecklas som förälder!

5 augusti 2019

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Barns relationer till sina föräldrar har stor betydelse för både den psykiska och fysiska hälsan under hela livet. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en god och kärleksfull uppväxt.

• ​Betygsresultaten för årskurs 9 ökar i Haninge

17 juli 2019

De preliminära betygsresultaten för årskurs 9 läsåret 2018/19 har ökat jämfört med resultaten året innan. Bakom den positiva utvecklingen ligger ett gediget kvalitetsarbete som nu har burit frukt.

• HagaLyckebyskolan vann pris för teckning i nationell miljötävling

14 maj 2019

Med en färgstark vision om Sverige år 2100 har klass 4A på HagaLyckebyskolan vunnit tredje pris i Svenska Kunskapsförlagets nationella miljötävling. Över 1000 bidrag från skolor runt om i Sverige skickades in till årets tävling.

• Dags att nominera din favorit till pedagogiska utmärkelser 2019

12 maj 2019

Vet du någon lärare, förskollärare, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas? Nu är det dags att skicka in nomineringar till utmärkelser för pedagogiska insatser. Nomineringen pågår mellan 13 maj och 7 juni.

• Vendelsömalmsskolans matteundervisning väcker internationellt intresse

2 maj 2019

Vendelsömalmsskolans arbete med att höja kvaliteten i matematikundervisningen röner internationellt intresse. Arbetet bedrivs inom ramen för ett Erasmusprojekt som heter STEM, och tisdagen den 7 maj får skolan besök av en delegation från Vitryssland som vill fördjupa sig i ämnet.

• Trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan lockade många till årets första skoldialog

30 april 2019

25 april bjöd Tobias Hammarberg (L), ordförande i grund- och förskolenämnden, Maria Fägersten (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt Henrik Lindh, utbildningsdirektör in till årets första skoldialog. Temat som var trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan, lockade många deltagare till Kulturhusets auditorium.

• Energiverkstans vinnare blev Tungelsta skola

2 april 2019

I fredags 29 mars, dagen innan årets Earth Hour, gick finalen för Energiverkstan av stapeln. Energiverkstan är en tävling som går ut på att kora Haninges mest klimatsmarta tips och som i år hölls för sjunde året i rad. Årets vinnare blev Tungelsta skola!

• Se föreläsningar från researchED på UR

26 mars 2019

Nu kan ni se utvalda föreläsningar från researchED, den internationella skolkonfe­rensen som Haninge Kommun och Tyresö kommun arrangerade den 9 februari i år. ResearchED riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. UR Samtiden var på plats och filmade i stora föreläsningssalen.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}