• Närmare 50 ungdomar belönades för goda studieresultat

23 september 2021

Grund- och förskolenämnden delade den 22 september ut stipendium för mycket goda studieresultat i grundskolan. Totalt 48 ungdomar premierades vilket är en ökning med 12 personer jämfört med förra året.

• Allvarliga risker med lustgas som berusningsmedel

16 september 2021

Försäljningen av lustgas har ökat explosionsartat, och en del av kundkretsen är ungdomar mellan 14–17 år. Lustgas som berusningsmedel är förknippat med flera risker. Öppenvårdsmottagningen Minimaria har tagit fram information om risker.

• Det är dags att anmäla sig till höstens gå- & cyklatävling

16 september 2021

Under september och oktober kan din klass vara med i Trafikkalenderns Gå- & cyklatävling. Under två veckor gäller det att gå och cykla till skolan så mycket som möjligt. Klassen tävlar mot andra klasser i Haninge och i hela Sverige. Fina priser står på spel!

• Tillsammans skapar vi tryggare skolvägar

8 september 2021

Haninge kommun jobbar med Säkra skolvägar för att skapa en säker och trygg trafikmiljö runt omkring skolorna. Projektet bygger på ett samarbete mellan skolorna och kommunen. Även du som förälder kan bidra till tryggare skolvägar genom att aktivt välja smarta resval, det vill säga att gå eller cykla till skolan med ditt barn. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Nominera din favorit i skolan till de pedagogiska priserna 2021

1 september 2021

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden i Haninge kommun som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas? Nu är nomineringen öppen för i år - rösta fram din favorit!

• Nytt stöd för dig som är tonårsförälder

25 augusti 2021

Haninge kommun utvecklar stödet till tonårsföräldrar genom att erbjuda två nya föräldraskapsprogram, ABC-tonår och Föräldrawebben. Programmen bedrivs genom ett forskningsprojekt från Karolinska institutet och har som syfte att stärka relationen mellan förälder och tonåring.

• Dags för skolstart!

12 augusti 2021

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen 2021 börjar onsdagen den 18 augusti. Undervisningen kommer att bedrivas på plats i skolans lokaler.

• Träffa familjecentralens personal på biblioteken i Brandbergen och Jordbro

10 augusti 2021

Familjecentralens personal kommer finnas på Brandbergens och Jordbros bibliotek för att träffa familjer och informera om kommunens föräldraskapsstöd och föräldragruppverksamhet.

• Nytt rekordresultat för grundskolan enligt preliminära siffror

5 augusti 2021

Grundskolans avgångsbetyg för 2021 ser ut att vara de bästa under hela 2000-talet, enligt den preliminära betygsstatistiken. Därmed verkar förra årets rekord överträffas, även om marginalen inte är stor på totalen. Gymnasiebehörigheten och andelen elever med fullständiga betyg ökar något medan meritvärdet ökar med hela sju meritpoäng jämfört med 2020. Det nya rekordet visar att den kommunala grundskolans ihärdiga kvalitetsarbete fortsätter ge utdelning.

• Stöd till dig som barn, ung och vårdnadshavare under pandemin

21 maj 2021

Känner du som barn eller ungdom oro under pandemin? Vill du som förälder få tips på hur du kan stötta ditt barn? Kommunen erbjuder olika typer av stöd som du kan ta del av.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}