Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skolrestaurangen

Vi på Runstensskolan är stolta över vår skolmatsal och har alltid varit djupt engagerade i skolmaten. Köket har fina omnämnanden i flera olika White guide junior-böcker.

Frukt i skålar

I matsalen där vi möts vi varje dag doftar det god och hemlagad mat.

  • Frukost serveras varje dag klockan 07.35-08.00: Alla skolans elever har möjlighet att äta frukost i skolan.
  • Lunch serveras varje dag klockan 10.30-13.00: I matsalen har vi fasta platser och fasta tider för när vi äter lunch, beroende på vilken klass man går i. Nästan allt vi tillagar görs i vårt eget kök och är hemlagat. 
  • Mellanmål serveras varje dag klockan 13.30-14.30: Fritids ansvarar mellanmålen i matsalen, där man till exempel serverar frukt, grönt, smörgås, pålägg och mejeri i varierande former.

Under tiden efter mellanmål fram till hemgång finns det tillgång till frukt och knäckebröd vid behov. 

Specialkost

Köket serverar specialkost beroende på etiska, etniska eller medicinska skäl. Blankett för specialkost finns på skolans expedition och skall fyllas i av förälder och lämnas in till biträdande rektor.

I matsalen finns information om maträtternas innehåll.

Skolmaten idag

Runstensskolans matsedel

Skolmaten.se
Skolmaten tillhandahåller en kostnadsfri webbplats och app där du kan se matsedlar för de flesta skolors restauranger. Appen heter Skolmaten och kan laddas ner till iPhone och Androidtelefoner.

Mer om skolmaten.se och deras app

Priser och nomineringar

White Guide Junior nomineringar

White guide junior har gjort sina nomineringar för 2018 och Runstenskolan har blivit nominerade i flera kategorier som presenteras nedan.

Läs mer om nomineringarna för Runstensskolans Restaurang

Årets Klimatkök 2018

Priset är för de skolkök som satsar på klimatsmarta måltider och aktivt arbetar för en omställning till en mer växtbaserad mat som är både .bra för hälsan och klimatet. Runstensskolan är en av tio nominerade

Årets Skolrestaurang 2018

För att få detta pris bedöms helheten, inte bara maten på tallriken. Smak, näring, säkerhet, måltidsmiljö, kommunikation, service och pedagogiskt samarbete är några kriterier man tar hänsyn till. Runstenskolan är en av 30 nominerade.

Läs mer om årets nomineringar för Årets Skolrestaurang här

White guide junior ska bidra till att höja kvalitén på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige.

Arla Guldko - matbranschens Oscar

Runstensskolan är återigen nominerad till Bästa Matglädjeskola 2020 i kamp med nio andra skolor varav endast en till från Stockholmsregionen.
Vinnaren koras vid den stora finalgalan den 4 maj.
Vi hoppas givetvis på en finalplats.

Runstensskolan nådde 2018 en semifinalplats i Arla Guldko som kan liknas filmvärldens Oscars utdelning. Skolrestaurangen vann hela tävlingen 2011.

Kontakt

Johan Beer
Kökschef
08-606 96 04
johan.beer@haninge.se

Senast uppdaterad: 4 mars 2024