Skolrestaurangen

Ingen gäst i skolmatsalen skall vara nöjdare än den som går på Runstensskolan! Köket har fina omnämnanden i flera olika White guide junior-böcker.

Så gott som allt är hemlagat!Kock steker pannkakorFoto: Bildexperten-fotograf är Patric Grape och Fanny LöfgrenFoto: Bildexperten-fotograf är Patric Grape och Fanny Löfgren

Ingen skolmatsalsgäst skall vara nöjdare än den som går på Runstensskolan är vår vision. Skolrestaurangen har prenumererat på topplaceringar i olika tävlingar, mycket tack vare dess fantastiska förmåga att knyta ihop lunchen med skolans pedagogiska uppdrag. Den har fått fina omnämnanden i flera olika White guide junior böcker.

Vårt mål är ett gott mål, och lekfullhet och idérikedom präglar maten i vår gästvänliga restaurang. Mat som lagas à la minute skulle avskräcka de flesta skolkök men Runstensskolan är inte som de flesta skolkök.

SpecialkostFoto: Daniél KallonasFoto: Daniél Kallonas

Köket serverar kost beroende på etiska, etniska eller medicinska skäl. Blankett för specialkost finns på skolans expedition och skall fyllas i av förälder för att sedan lämnas till skolsköterska Kerstin Jonsson.

I matsalen finns information om maträtternas innehåll.

Besök oss

Föräldrar är välkomna att prova på vår mat kostnadsfritt en gång. Vill man äta fler gånger eller är besökare på skolan betalar man 46 kronor.

Priser och nomineringar

White Guide Junior nomineringar

White guide junior har gjort sina nomineringar för 2018 och Runstenskolan har blivit nominerade i flera kategorier som presenteras nedan.

Läs mer om nomineringarna för Runstensskolans Restaurang

Årets Klimatkök 2018

Priset är för de skolkök som satsar på klimatsmarta måltider och aktivt arbetar för en omställning till en mer växtbaserad mat som är både .bra för hälsan och klimatet. Runstensskolan är en av tio nominerade

Årets Skolrestaurang 2018

För att få detta pris bedöms helheten, inte bara maten på tallriken. Smak, näring, säkerhet, måltidsmiljö, kommunikation, service och pedagogiskt samarbete är några kriterier man tar hänsyn till. Runstenskolan är en av 30 nominerade.

Läs mer om årets nomineringar för Årets Skolrestaurang här

White guide junior ska bidra till att höja kvalitén på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige.

Arla Guldko - matbranschens Oscar

Runstensskolan är återigen nominerad till Bästa Matglädjeskola 2020 i kamp med nio andra skolor varav endast en till från Stockholmsregionen.
Vinnaren koras vid den stora finalgalan den 4 maj.
Vi hoppas givetvis på en finalplats.

Runstensskolan nådde 2018 en semifinalplats i Arla Guldko som kan liknas filmvärldens Oscars utdelning. Skolrestaurangen vann hela tävlingen 2011.

Senast uppdaterad: 17 september 2018